Internationale wetten voor trekvogels | BirdNote

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

BirdNote®

Internationale trekvogelwetten –
Ter ere van de internationale trekvogeldag

Geschreven door Chris Peterson en Ellen Blackstone

Dit is BirdNote!
[Marsh ambient from Malheur National Wildlife Refuge, Oregon]
In deze tijd van het jaar vieren we de trekvogels die eeuwenlang de reis hebben gemaakt tussen hun winterverblijf en hun broedgebieden in de zomer.
Nu de mensheid steeds meer zijn stempel op het landschap heeft gedrukt, is het leven voor vogels veranderd. Ze werden opgejaagd – soms met uitsterven bedreigd. Hun tussenstopplaatsen waren verstoord: bossen werden gekapt en meren en moerassen werden drooggelegd. Het werd duidelijk dat we federale wetten nodig hadden om de vogels te beschermen. [Continue marsh ambient]
In 1918 breidde de wet op het trekvogelverdrag eerdere wetgeving uit en bood de hoognodige bescherming aan vogels, met name trekkende zangvogels. [Continue marsh ambient] Er kon niet langer op ze worden gejaagd en ook hun leefgebied werd beschermd.
In 1940 tekenden de VS en 17 andere landen in Amerika een pact. Ze beloofden “in hun natuurlijke habitat – vertegenwoordigers van alle soorten … van hun inheemse flora en fauna te beschermen en te behouden.” [Continue marsh ambient] Vogels erkennen geen politieke grenzen, maar ze zijn wel afhankelijk van plaatsen om naar huis te bellen. En als gevolg van internationale overeenstemming zijn zij en een deel van hun leefgebied nu beschermd.
Er is nog meer te doen. Veel mensen zullen deelnemen aan internationale trekvogeldagactiviteiten – meestal het tweede weekend van mei. Om een ​​programma of feest bij u in de buurt te vinden, begint u op onze website birdnote.org.
[Continue marsh ambient]
###
Vogelaudio geleverd door The Macaulay Library in het Cornell Lab of Ornithology, Ithaca, New York. Opgenomen door GF Budney. Vogels uitgelicht: Winterkoninkje, Roodvleugelmerel, Geelkeel, Virginia Rail, Zangmus, Bonte Fuut, Geelkopmerel, Geelzanger
Producent: John Kessler
Uitvoerend producent: Chris Peterson
© 2012 Tune In to Nature.org Mei 2017/2021 Verteller: Michael Stein

ID # 051007treatyKPLU imbd-03b

CreditSource link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Bournefield
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare