10 natuurlijke manieren om zich te ontdoen van hondenvlooien en jeukende huid

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Vlooien en huisdieren gaan net zo goed samen als olie en water. Daarom wordt het als een must beschouwd om je donzige vriend te helpen zijn vlooien zo snel mogelijk kwijt te raken.

Vlooien kunnen van huisdier naar huisdier en van huisdier naar mens springen. Ze kunnen bij u intrekken zonder huur te betalen of de afwas te doen.

Vlooien zijn misschien maar kleine wezens, maar zelfs kleine plagen kunnen ravage en frustratie veroorzaken. En als ze een enorm probleem worden, stijgen de kosten om er vanaf te komen dramatisch.

Er zijn echter methoden die u kunt doen om een ​​enorme vlooienplaag bij de wortel, of in dit geval de wortels van uw huisdier, te stoppen.

Hier zijn 10 natuurlijke manieren om van hondenvlooien af ​​te komen en jeukende huid te helpen verminderen.

Overleg altijd met uw dierenarts voordat u iets doet.

Deze methoden zijn geen wondermiddel en het beste advies is om naar uw dierenarts te gaan. Ze kunnen echter helpen als u een snelle oplossing wilt of als aanvulling op het advies van de dierenarts (als ze dit niet afraden). Laten we eerst praten over hoe u van de vlooien af ​​kunt komen met wat je in huis hebt.

Zout is een algemeen huishoudelijk artikel dat gemakkelijk te vinden en goedkoop is om te kopen. Het droogt dieren uit en dit is wat je wilt dat er met de vlooien gebeurt. Neem veel zout en verdeel het over uw vloeren en tapijten.

Laat het een nacht staan. In de ochtend stofzuig je de vloeren en tapijten door het zout en de dode vlooienlichamen op te zuigen. Zout heeft tijd nodig om de eieren en vlooien aan te vallen, ongeveer 10 tot 12 uur om de klus te klaren.

  • Witte of appelciderazijn

Witte azijn of appelazijn kan ook worden gebruikt om uw huis en huisdieren van het springerige ongedierte te ontdoen. Je kunt je zelfs een beetje een krijger voelen die de strijd aangaat om je land te verdedigen.

Neem een ​​lege en schone spuitfles en vul deze met 40 procent water en 60 procent azijn. Schud het rond totdat alles door elkaar is gehaald. Als het klaar is, spuit je het rond je meubels (richt je op de hoeken, want dit kan een geweldige plek zijn voor vlooien). U kunt ook wat op uw huisdieren spuiten en ze later in bad doen als u er geen fan van bent dat ze naar azijn ruiken. Sproei deze vloeistof echter niet op hun neus, ogen en mond.

Dan kun je op de rest van je huis mikken, inclusief de slaapkamers, studeerkamer, eetkamer, balkon, etc. Deze spray zou sneller moeten werken dan het zout, aangezien het ongeveer 10 minuten zou duren om de vlooien te doden. We raden je aan om als je eenmaal klaar bent met spuiten in huis, een vlooienbom te gebruiken om de gebieden te krijgen die je misschien hebt gemist.

Stofzuigen is niet alleen een manier om vlooien kwijt te raken, maar het kan ook een preventiemethode zijn. Voorkomen dat eieren uitkomen, is een geweldige manier om de kans te verkleinen dat vlooien in uw huis groeien en huppelen. Als je echter ziet dat je hond zich anders gedraagt, en merkt dat hij jeukt en zichzelf veel krabt, dan heb je een vlooienprobleem. Dit betekent dat u het aantal keren dat u stofzuigt moet verhogen. Ongeveer twee tot drie keer per dag zou moeten helpen. Dit lijkt misschien veel, maar het zal de verspreiding van vlooien helpen verminderen en uw gezin en huisdieren op de lange termijn helpen.

Stofzuig niet alleen uw vloeren, maar ook de banken en bedden (die van u, uw kinderen, de bedden van uw huisdier en zelfs de kamers voor de zekerheid). Je moet je stofzuiger ook in de hoeken van de kamers krijgen. Als u klaar bent met schoonmaken, moet u de vacuümzak legen. Maar in plaats van het weg te gooien in je keukenemmer, neem je de moeite om het naar buiten te halen, weg van je huis en leeg het in de prullenbak op straat.

U hoeft niet alleen uw bedden te stofzuigen, maar ook om het beddengoed schoon en droog te geven. Strip alle bedden in je huis (inclusief honden) en geef ze een draai in de wasmachine. Als u klaar bent, haalt u de natte materialen in een droger. Zet de temperatuur te hoog, maar als u zich zorgen maakt over het beschadigen van uw beddengoed, kan een gemiddelde temperatuur ook werken. Zodra het droogproces van de machine is voltooid, moet u de pluizenvanger schoonmaken. Hier zul je de vruchten van je bevalling opmerken, aangezien er kleine dode lichamen van vlooien zullen zijn.

Na elke stap kun je wat gebruiken vlooienbommen die veilig zijn voor huisdieren om er zeker van te zijn dat je al die buggers krijgt. Laat het vacuüm dan nog een keer draaien om de lichaamsresten te verwijderen. Nu we hebben gesproken over hoe u op natuurlijke manieren van vlooien af ​​kunt komen, gaan we verder met hoe u uw hond kunt helpen met de nasleep van het hebben van vlooien op hun lichaam.

Vitaminen kunnen geweldig zijn om jeukende huid bij honden aan te pakken, vooral vitamine E. Schaf wat vitamine E in vloeibare vorm aan en verdeel het voorzichtig over het lichaam van je hond. Let op de gebieden die roder lijken dan de andere. Dit kan betekenen dat dit slechte plekken voor hen waren die ze bleven proberen te krabben, vandaar de roodheid. Dit is niet alleen een geweldige manier om hun jeuk te verminderen, maar het kan ze ook troosten omdat je ze zou aaien.

Magere yoghurt heeft meer voordelen dan alleen een smakelijke toevoeging aan een maaltijd als het gaat om het voeren aan uw honden. Yoghurt kan de goede bacteriën in hun darmen houden en hun immuunsysteem versterken. Dit laatste kan hen helpen de jeuk van de vlooienaanval te bestrijden. Bovendien kan het ook helpen bij oorontstekingen. Het is bijna als een medische maaltijd, maar raadpleeg uw dierenarts voordat u hem voedsel geeft dat buiten zijn normale dieet valt.

Fijngemalen havermout kan worden toegevoegd aan de shampoo van uw hond of laat ze erin staan ​​in een warm bad. Het is goed voor hun huid. Hoe fijner het is, hoe gemakkelijker het is om de shampoo te verdelen en toe te voegen aan het warme water.

Als je ziet dat de poten van je hond jeuken, omdat ze erop bijten, dan zijn ze ontstoken. U kunt helpen verminderen hoe ongemakkelijk ze zich voelen door afgekoelde thee te gebruiken. U kunt kamille- of kruidenthee maken in een darm die u in de koelkast legt. Hierdoor zal het afkoelen. Als het eenmaal is afgekoeld, kunt u de poten van uw hond erin steken om ontstekingen te verminderen. Je kunt er een paar maken om in een verstuiver te doen om op hun huid te sprayen.

Een bad kan wonderen doen voor de jeukende huid van een hond, maar vergeet niet om een ​​shampoo te nemen die is ontworpen om de jeuk te verminderen. Als ze geen fan zijn van natte baden, kun je ze een droog bad geven door een droogshampoo uit de winkel of een zelfgemaakte shampoo te gebruiken.

En het laatste dat u moet doen om hun pijn te verzachten, is door ze te borstelen. Het is een manier om ze te troosten (vooral met een borstelhandschoen).


Geschreven door Mike Epson: ik ben een auteur voor Catmania en een paar andere websites. Ik schrijf graag over dieren omdat ze het aangeboren vermogen hebben om je altijd met liefde te omringen, wat er ook gebeurt.

CreditSource link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Bournefield
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare