Alles wat u moet weten, volgens een dierenarts – Dogster

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Honden zijn in sommige opzichten net als wij – en ik heb het niet alleen over het feit dat soms, ze lijken op ons. Net als bij de menselijke gezondheidszorg is de temperatuur van een pup een goede indicator voor hun algehele gezondheid.

Maar wat is een normale hondentemperatuur? Dr. Chris Roth, DVM, uit Huisdieren Beste ziektekostenverzekering voor huisdieren, zegt dat de temperatuur van een hond meestal tussen de 100-103 graden Fahrenheit ligt. Alles wat hoger of lager is, kan een teken zijn dat er iets aan de hand is – maar niet altijd. Dr. Roth besprak alles wat met hondentemperatuur te maken heeft, inclusief wat het betekent en wat te doen als de meting buiten het bereik valt.

Waarom valt de temperatuurmeting van een hond buiten het bereik?

We denken vaak aan temperaturen buiten het bereik als koorts. En dat kunnen ze zijn. Maar soms is de temperatuur van een hond te laag.

“Het kan onderkoeling zijn … als ze te lang in de kou hebben gestaan”, zegt Dr. Roth.

Als uw hond koorts heeft, kan dit een teken zijn van een infectie, maar de sleutelzin hier is “zou kunnen zijn”.

“Een hond kan oververhit raken door in de zon te zijn, gestrest, overbelast of opgesloten in een ruimte zonder voldoende circulatie”, zegt Dr. Roth

Hoe u de temperatuur van uw hond kunt meten

U kunt een idee krijgen van de algehele gezondheid van uw hond door de temperatuur te meten. U hoeft het niet elke dag te doen, maar Dr. Roth stelt voor om het eerst regelmatig te gebruiken met een rectale thermometer.

“Neem het meerdere keren, zodat je weet dat je hond normaal is”, zegt hij. “Daarna, als ze zich normaal, gezond en gelukkig gedragen, is dat niet meer nodig.”

Wat betekent abnormaal gedrag?

Traag gedrag is een teken van zowel hoge als lage temperaturen, en snelle ademhaling is een teken dat uw pup mogelijk koorts heeft.

‘Ze koelen zichzelf af door te hijgen’, zegt dr. Roth.

Foto: Getty Images

Wat te doen als de temperatuur te hoog of te laag is

Dus je hebt de temperatuur van je hond gemeten en deze is buiten bereik. Moet je in paniek raken? Nog niet.

Dr. Roth zegt dat u uw dierenarts onmiddellijk moet bellen als de temperatuur van de hond lager is dan 98 of hoger dan 103 graden. Maar als het maar een tikje buiten bereik is, probeer het dan opnieuw. Dat is ook wat dierenartsen doen.

“Je moet nemen [dog temperature readings] met een korreltje zout ”, zegt hij. “Bij de dierenarts, als de hond gestrest is of de eigenaren in de zon hebben zitten wachten, heeft de hond misschien 102,8 of zoiets. Misschien willen we even wachten en de hond laten afkoelen voordat we de temperatuur weer opnemen. “

Als de temperatuur van uw hond te laag is, stelt dr.Roth voor om hem op te warmen met een deken of hondenjas. Honden met hoge temperaturen kunnen baat hebben bij een bad op kamertemperatuur en veel vocht. Je kunt ze ook opblazen met een ventilator. Geef uw pup geen ijsbad.

“Het koelt ze te snel af en kan schokken veroorzaken”, zegt hij.

Als het herhaaldelijk buiten bereik is, bel dan uw dierenarts voor controle.

CreditSource link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Bournefield
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare