YouTuber / nieuwe moeder euthanaseert hond omdat hij ‘agressief’ en ‘oud’ is

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Wanneer honden worden voorgesteld aan nieuwe baby’s in het gezin, kan dit een moeilijke overgang zijn. Kinderen weten niet hoe ze honden de ruimte moeten geven. En honden kunnen overweldigd raken als ze je liefde moeten delen met een mensenkind. Helaas kunnen deze situaties ertoe leiden dat een hond agressief wordt in de buurt van het kind.

YouTuber Nikki Phillippi en haar man stonden voor een vergelijkbare situatie met hun Bull Terrier Bowser en hun menselijke zoon Logan. Nadat Bowser Logan had gebeten, koos het paar ervoor om hem te euthanaseren omdat hij ‘agressief’ en ‘te oud was om opnieuw te worden gehuisvest’. Het nieuws veroorzaakte verontwaardiging onder haar fans.

YouTuber hond geëuthanaseerd
Beeld: @ nikkiphillippi / Instagram

Tot een moeilijke beslissing komen

Phillippi legde uit dat Bowser in het verleden agressief gedrag had vertoond. Hij werd als puppy aangevallen door een andere hond en daarna was hij niet meer dezelfde. Het paar bracht hem zelden in het openbaar uit, uit angst dat er iets ergs zou gebeuren. Ze gaven toe dat ze al eerder hadden overwogen hem te euthanaseren, maar zeiden niets over een herplaatsing of het inhuren van een trainer.

Toen het paar hun eerste zoon kreeg, was het gedrag van Bowser extra lastig. Meestal vond de pup het prima met Logan. De twee speelden en knuffelden samen. Toch zou Bowser soms defensief worden als Logan in de buurt van zijn eten kwam of te veel in zijn ruimte kwam. Het is echter normaal dat honden ruimte van kinderen willen.

Man Huggung Bull Terrier
Beeld: @ nikkiphillippi / Instagram

Op een dag beet Bowser Logans gezicht omdat hij voedsel van de hond had gestolen. Phillippi zei dat het een lichte blessure was, maar liet een klein merkteken achter. De familie dacht een tijdje na over hun opties, maar besloot uiteindelijk om hem te euthanaseren. Ze zeiden dat ze contact hadden opgenomen met het asiel en dat ze te horen kregen dat het te moeilijk zou zijn om hem opnieuw te huisvesten. Bowser was 9 jaar oud, dus hij was erg gehecht aan zijn mensen. Phillippi beweerde ook dat hij nog steeds hun aansprakelijkheid zou zijn in een nieuw huis.

Dus het paar huurde iemand in om naar het huis te komen en hem neer te zetten. Het was een hartverscheurend moment voor hen, maar ze voelden dat ze het juiste deden.

Fans zijn woedend

Veel fans van Phillippi waren het echter absoluut niet eens met haar beslissing. Ze legde de situatie uit op Instagram en plaatste vervolgens een lange YouTube-video om haar keuze verder te verdedigen. Hoewel er enkele gevallen zijn waarin honden moeten worden geëuthanaseerd vanwege hun gedrag, waren fans het erover eens dat dit niet een van hen was.

YouTuber knuffelt Bull Terrier
Beeld: @ nikkiphillippi / Instagram

Met zoveel volgers geloofden fans dat het voor haar gemakkelijk zou zijn geweest om hulp te zoeken bij het vinden van een goede training of een geschikter huis voor de hond. Tenslotte zijn honden veel ouder dan Bowser overgegeven en hebben ze eerder een liefdevol thuis gevonden.

Een ander feit dat fans verontrustte, was dat Phillippi in haar video zei dat Logan Bowser altijd volgde, hem vastgreep en in zijn ruimte kwam. Ze beweerde dat hij te jong was om beter te weten. Maar commentaren vroegen zich af waarom Phillippi Bowser niet van Logan scheidde om dit te voorkomen. Ze wist dat Bowser agressief gedrag vertoonde al voordat Logan werd geboren. Fans waren ook boos dat ze in het openbaar sprak over iets dat zo controversieel en schadelijk was.

“Zelfs als je die gruwelijke beslissing hebt genomen, post er dan alsjeblieft niet over naar honderdduizenden volgers, want je normaliseert het idee dat het neerleggen van een hond vanwege agressieproblemen die JIJ niet hebt aangepakt een haalbare optie is,” merkte een commentator op uit.

Man afscheid van hond
Beeld: @ nikkiphillippi / Instagram

Maar helaas kunnen we het verleden niet ongedaan maken. Bowser is er niet meer, wat hartverscheurend is voor zijn gezin. Phillippi en haar man zijn misschien te snel tot de slechtst mogelijke conclusie gesprongen, maar ze kunnen niet veranderen wat er is gebeurd, en ruzie met hen brengt Bowser niet terug. Veel beroemdheden hebben met succes agressieve honden getraind of herplaatst, dus het is in de meeste scenario’s mogelijk. Hopelijk zullen alle hondenouders die dit nieuws hebben gehoord extra voorzichtig zijn als ze met een dergelijke situatie worden geconfronteerd.

Luister hier naar Phillippi’s volledige uitleg:

H / T: nypost.com
Uitgelichte afbeelding: @ nikkiphillippi / Instagram

De post YouTuber / Nieuwe moeder euthanaseert hond omdat hij “agressief” en “oud” is, verscheen voor het eerst op iHeartDogs.com.

CreditSource link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Bournefield
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare