De beste natuurlijke manieren om zich te ontdoen van vlooien bij honden

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Vlooien zijn kleine wezens, meestal minder dan 3/16 inch lang. Deze vervelende parasieten zijn zeer actief en bewegen zich vrijelijk over het lichaam van hun gastheer; Bovendien kunnen vlooien wekenlang overleven zonder te eten, ze brengen een groot deel van hun tijd buiten het dier door, verstopt in scheuren, vloerkleden, in de slaap van tapijten, in aarde of gras.

Studies hebben aangetoond dat 5% van de vlooien die uw huis teisteren volwassen zijn, terwijl de andere 95% vlooieneitjes (50%), larven (35%) en poppen (10%) bevat. Veel conventionele pesticiden die worden gebruikt om dit ongedierte uit te roeien dood alleen volwassen vlooien, waardoor 95 procent van het vlooienprobleem onbehandeld blijft, wat resulteert in herbesmetting.

Natuurlijke manieren om van vlooien af ​​te komen

Gelukkig zijn er veel natuurlijke manieren om uw huisdieren en huis te behandelen voor deze bloedzuigende parasieten zonder hun gezondheid of die van uw gezin in gevaar te brengen.

Veel van deze gemakkelijk te volgen technieken en remedies zijn gemakkelijk te maken en vereisen alleen gewone ingrediënten die je in je keuken kunt vinden.

Begin met deze behandelingen vóór het vlooienseizoen en blijf ze regelmatig toepassen voordat u toevlucht neemt tot vlooienmedicijnen.

1. Voeding

Vlooien hebben de neiging zich te smullen van zwakke of ondervoede dieren. Hondenvoer van topkwaliteit maakt uw huisdier gezonder en minder aantrekkelijk voor vlooien en allerlei parasieten.

Biergist

Een efficiënte manier om te voorkomen dat parasieten hun intrek nemen bij uw trouwe viervoeter, is door biergist in de vacht van uw huisdier te wrijven. Gist kan ook worden toegevoegd aan de etensbak van een huisdier; men denkt dat het mengen van gist met het voer van uw hond effectief is bij het afstoten van vlooien.

Knoflook

Kleine doses knoflook kunnen helpen bij het bestrijden van vlooien, knoflook heeft antimicrobiële eigenschappen die het risico op bacteriële en schimmelinfecties kunnen verminderen, en het maakt het bloed van de puppy oneetbaar voor de vlooien.

Voeg elke dag een minimale hoeveelheid knoflookpoeder toe aan het voer van uw huisdier (niet meer dan een snufje) om allerlei soorten insecten af ​​te weren. Geef uw dier geen knoflook als hij of zij bloedarmoede heeft; het kan het bloed verdunnen.

2. Natuurlijk vlooienwerend middel voor honden

Deze remedies zijn niet alleen een volledig natuurlijk, beter betaalbaar alternatief voor actuele vlooienbehandelingen, ze zijn ook gemakkelijk zelf thuis te maken.

Essentiële oliën

Essentiële oliën zijn pure plantendestillaten en extracten die zijn afgeleid van de bloemen, bladeren, stengels, bessen, korst, harsen of wortels van planten. Deze oliën worden al lang gebruikt in de traditionele geneeskunde en aromatherapie voor mens en dier.

Aangezien onze honden een veel gevoeliger reukvermogen hebben dan wij, moet u voorzichtig zijn bij het gebruik van oliën op dieren. Een goede regel die u moet volgen, is dat als het te sterk voor u ruikt, het te sterk is voor het dier en moet worden verdund met een dragerolie of water. Dit geldt voor elk recept met oliën.

U kunt het volgende recept toevoegen aan 8 oz. (240 ml) van een volledig natuurlijke shampoo om een ​​vlooienafstotende shampoo te maken of 2 oz. van een basisolie om een ​​oliemengsel te maken.

Ingrediënten:

 • 2 druppels Citronella
 • 1-2 druppels Citroen
 • 1-2 druppels Clary Sage
 • 2-3 druppels pepermunt

Breng een paar druppels van het oliemengsel aan op de nek, rug, borst, benen en staart van uw hond. Je kunt ook een paar druppels toevoegen aan de katoenen halsband of bandana van je hond om een ​​geurige vlooienband te maken. Dit recept kan worden gebruikt voor honden van elke leeftijd, maar neem contact op met een gezondheidsdeskundige als uw huisdier erg jong of oud is of een gevoelige huid heeft.

Knoflookvlooienafstotende spray voor uw huis en tuina

 • 3 teentjes knoflook, geplet
 • eetlepel plantaardige olie
 • liter water
 • 1 theelepel vloeibare afwasmiddel

Combineer de knoflook en plantaardige olie en laat een nacht weken. Zeef en voeg samen met de vloeibare zeep toe aan het water. Regelmatig sprayen.

Kamille Vlooien Spray

 • 1 eetl. Gedroogde kamille
 • 1 eetl. Gedroogde valeriaan
 • 1 eetl. Gedroogde Zoethout
 • 1/2 C. toverhazelaar

Maak een aftreksel van de kruiden door 2 kopjes water te koken en de kruiden in het water te plaatsen.

Laat de kruiden trekken tot het water koud is. Meng de infusie met de toverhazelaar. Besproei uw hond dagelijks met deze oplossing tijdens het vlooienseizoen.

Citroenspoeling na het bad

Je kunt citroensap en water in gelijke hoeveelheden gebruiken. (Geconcentreerd echt citroensap of vers geperste citroenen).

Baad uw huisdier met een milde shampoo en spoel af met het citroenmengsel. Tijdens het vlooienseizoen (midden tot nazomer) eenmaal per maand opnieuw aanbrengen.

3. Huishouding

Vlooien kunnen zich buiten het dier voortplanten. Zolang het vrouwtje vers bloed weet te bemachtigen, kunnen de eitjes overal worden gelegd en uiteindelijk onder gunstige omstandigheden uitkomen. Daarom, zelfs als het je lukt om met succes vlooien van je hond te elimineren, is de kans groot dat er nog een paar in je huis op de loer liggen. Dat gezegd hebbende, de volgende zijn enkele tips om volledig van de vlooien in uw huis afkomen.

Stofzuigen

Vlooien brengen het grootste deel van hun tijd door in de slaap van je tapijt. U kunt tot 50% van de vlooieneitjes in één keer verwijderen met een vacuüm. Besteed aandacht aan alle gebieden waar uw huisdieren slapen en vergeet niet om onder banken, stoelen en ander meubilair schoon te maken.

Denk eraan om vacuümzakken te sluiten en te verwijderen na een reinigingssessie. Stofzuig elke week gedurende het jaar en stofzuig vervolgens dagelijks in de late zomer en vroege herfst wanneer de vlooienpopulaties toenemen.

Naast regelmatig stofzuigen, kunt u veilige en zeer effectieve, veelgebruikte ingrediënten op uw vloerbedekking gebruiken, zoals zout, borax, mottenballen en diatomeeënaarde om nog meer vlooien te elimineren.

Was uw matras en dekens

Was uw matras, vloerkleden en gordijnen, al het beddengoed, speelgoed, kussens en dekens van uw puppy. Het is zelfs beter om ze chemisch te reinigen. Was alles op een temperatuur van minimaal 50 graden Celsius (hoe hoger, hoe beter, want vlooien zijn erg hardnekkig).

Zijn natuurlijke oplossingen effectief genoeg om vlooien volledig te behandelen?

Voor milde of lichte plagen, zal het gebruik van natuurlijke vlooienremedies zeker helpen bij het wegwerken van vlooien zonder dat plaatselijke behandelingen nodig zijn. Bij een ernstige besmetting is het echter cruciaal om hiervoor te kiezen vlooienproducten.

Laatste gedachten

Het is onwaarschijnlijk dat een heel gezond huisdier met een goed dieet vlooien krijgt. De beste manier om vlooien te voorkomen, is door het immuunsysteem van uw pelsvriend te bevorderen door middel van voeding, lichaamsbeweging en holistische behandeling.


Geschreven door: Walter Perez, de eigenaar van blothatdog.com.

CreditSource link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Bournefield
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare