Waarom wordt mijn hond nog steeds ziek? – Dogster

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Hoe is het mogelijk, met honden die tijdens de pandemie thuis bij hun baasjes vastzitten, dat veel dierenartsen een toename melden van de aandoeningen die gewoonlijk worden geassocieerd met rondhangen met andere honden – bezoeken aan hondenparken en dergelijke?

Dit omvat kennelhoest, vaak voorkomend tijdens pensionering en kinderopvang, en leptospirose, een bacteriële infectie geassocieerd met plassen en vuil water, twee dingen waar honden dol op zijn om zich in hondenparken te wentelen?

Omdat, bijvoorbeeld, meerdere dierenartsen, die thuis vastzitten en door de achtertuin ravotten, precies die omstandigheden kunnen simuleren.

“Iedereen is meer thuis, dus ze zien meer dingen, en vooral dingen die ze misschien niet eerder hebben opgemerkt”, zegt Jenni Grady, DVM, die werkt in het gemeenschapsmedisch centrum dat deel uitmaakt van Cummings Veterinary Medical Center van Tufts University in North Grafton, Massachusetts. “En aangezien meer mensen huisdieren hebben gekregen tijdens de pandemie, zien ze gedrag dat ze niet gewend zijn.”

Hierin hebben eigenaren van gezelschapsdieren de gelegenheid aangegrepen om dierenartskantoren en eerstehulpafdelingen te vullen. Als er bezorgdheid was dat mensen zelfs de meest routinematige behandeling zouden afzien tijdens de pandemie – hetzij vanwege de kosten als gevolg van ontslagen en sluitingen, hetzij vanwege de angst voor blootstelling aan ziekten in dierenartspraktijken – was dat gewoon niet het geval.

“Het is gewoon een kans in houding die we al zo lang hebben gezien”, zegt Kerry Young, DVM, met Rutherford Dierenkliniek in Dallas. “Ze zijn bereid een stap verder te gaan omdat ze hun huisdieren zien als onderdeel van het gezin, dus ze willen zeker weten dat ze gezond zijn.”

In het algemeen, zeggen dierenartsen, omvatten pandemietrends:
Voortdurende goede zorg, en vooral voor hartwormen en vlooien. Eigenaren zijn ondanks de kosten niet gestopt met het geven van behandelingen. Dr. Grady meldt dat actuele vlooien populair blijft bij katten.

Een toename van sommige immunisaties, vooral voor leptospirose en kennelhoest. Young zegt dat ze patiënten adviseert om bijzondere aandacht te besteden aan shots voor hun locaties, zoals de ziekte van Lyme, in het noordoosten.

Drukke klinieken en eerstehulpafdelingen in sommige delen van het land. Het verkeer was aan het begin van de pandemie maar liefst 25 procent gedaald, meldt de AVNA, maar herstelde zich snel. Dr. Young zegt dat ze dat niet heeft gezien in Dallas, maar Drew Sullivan, DVM, zegt dat het gebruikelijk is in zijn praktijk in Chicago, onderdeel van de kliniek van de Universiteit van Illinois. Tijdens de begindagen van de pandemie zorgden beperkingen ervoor dat dierenartsen minder afspraken hadden gepland, terwijl een toename van het aantal adopties van puppy’s en kittens vorig jaar betekende dat meer patiënten te zien waren. Dr.Sullivan zegt: “We hebben het erg druk gehad, en dat was een verrassing.”

CreditSource link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Bournefield
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare