Toward Inclusivity in Birding: Forum bespreekt het hernoemen van gelijknamige vogels

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Over de lastige kwestie van vogels die zijn vernoemd naar mensen in de geschiedenis, de gewaardeerde Kenn Kaufman – auteur van de Kaufman Field Guide to Birds of North America-brak het uit met een voorbeeld van vogels kijken met zwarte vrienden in Georgië.

“[If] we zien een mus van Bachman, we zijn ons allemaal bewust van het feit dat John Bachman een aantal echt lelijke dingen schreef ter ondersteuning van blanke suprematie, ”zei Kaufman. “Die vogel heette vroeger dennenbossenmus … Waarom verander je hem niet gewoon terug?”

Kaufman sprak op 16 april tijdens een virtuele paneldiscussie over het vooruitzicht om gelijknamige gewone namen voor vogels (of vogels die naar mensen zijn genoemd) te veranderen. De Gemeenschapscongres over Engelse vogelnamen werd via Zoom gehost door het Diversity and Inclusion Committee van de American Ornithological Society en trok bijna 600 kijkers. Het unanieme gevoel onder het 15-koppige panel – met vogelaars, wetenschappers, auteurs van veldgidsen en andere experts uit de VS en Canada – was dat er veranderingen moeten worden aangebracht tussen meer dan 100 gelijknamige vogelnamen voor Noord-Amerikaanse soorten om vogels te kunnen zien meer verwelkomend en inclusief voor iedereen.

Maar hoeveel verandering en hoe snel? Zoals sommige wetenschappers in het panel hebben gewaarschuwd, moeten naamsveranderingen op een ordelijke manier worden uitgevoerd om effecten op wetenschap en natuurbehoud te voorkomen. Simpel gezegd, het herkenningspunt Wetenschap onderzoek dat aantoont dat Noord-Amerika sinds 1970 3 miljard vogels heeft verloren, zou niet mogelijk zijn geweest als alle gegevensbronnen niet zouden kunnen vertrouwen op een uniforme, vergelijkbare reeks vogelnamen.

Bekijk een opname van het Community Congress on English Bird Names, georganiseerd door de American Ornithological Society Diversity and Inclusion Committee.

De naamswijziging van één vogel in de zomer van 2020 maakte misschien de weg vrij voor een evenwicht tussen inclusiviteit en orde, toen het AOS North American Classification Committee aankondigde dat de voormalige McCown’s Longspur voortaan bekend zou staan ​​als de Thick-billed Longspur. John McCown verzamelde de soort voor het eerst voor de wetenschap in 1851, maar koos er later voor om zich tijdens de burgeroorlog bij het Verbonden leger aan te sluiten. De wijziging werd aangebracht nadat vogelaars campagne voerden om McCown’s naam van de vogel te verwijderen, en nadat het classificatiecomité zijn richtlijnen voor vogelnamen had herzien – waarbij overwegingen voor “hedendaagse ethische principes” werden toegevoegd bij het wijzigen van Engelse gewone vogelnamen die “voortdurende schade veroorzaken”. “

Het hernoemen van de longspur leidde tot een grotere dialoog binnen de vogelgemeenschap over het veranderen van andere gelijknamige vogelnamen die verband houden met racisme. Een grassroots-beweging belde Vogelnamen voor vogels gevormd om de kwestie nog verder te pushen, waarbij werd opgeroepen om alle gelijknamige vogelnamen te wijzigen. Jordan Rutter, een van de oprichters van de groep, sprak ook tijdens het panelevenement.

“Gelijknamige namen weerspiegelen niet de gastvrije en inclusieve gemeenschap waarvan we weten dat vogelen kan zijn”, zei Rutter. Ze zei dat ze gelooft dat het huidige systeem voor het bepalen van gewone vogelnamen een weerspiegeling is van kolonialisme in de ornithologische geschiedenis. Bijna elke Noord-Amerikaanse vogelnaam die aan een persoon is gekoppeld, kan worden herleid tot een blanke Amerikaanse of Europese natuuronderzoeker.

“Elke gelijknamige gewone naam moet verdwijnen,” zei Rutter. “We weten dat dit niet snel zal gebeuren. En om het goed te doen, moet het niet snel gebeuren … maar het moet gebeuren. “

Rutter zei dat ze denkt dat een proces voor het veranderen van gelijknamige vogelnamen een verzamelmoment zou kunnen zijn voor vogelaars: “We hebben een ongelooflijke kans voor ons die werkelijk elk lid van de vogelgemeenschap zou kunnen verenigen. … Wat als we de volgende generatie zouden kunnen inspireren en een rimpeleffect zouden kunnen creëren van mensen die om vogels geven? “

Williamson's Sapsucker door Pierre Deviche / Macaulay Library.Tijdens de paneldiscussie was er een brede consensus dat vogelnamen moesten worden gewijzigd om eponiemen te verwijderen. Binnenkort zal de Williamson’s Sapsucker bekend staan ​​onder een andere naam, misschien de “Montane” Sapsucker, zoals panellid Kenn Kaufman suggereerde. foto door Pierre Deviche / Macaulay-bibliotheek.

Marshall Iliff, een projectleider bij de eBird-database van Cornell Lab of Ornithology, die miljoenen vogellijsten bevat voor 10.518 soorten wereldwijd, erkende de impact die Bird Names for Birds al heeft gehad.

“Eponiemen maken tegenwoordig deel uit van elke discussie over vogels,” zei Iliff. “Ik zie dat als een bewijs van hoe sterk die argumenten weerklank hebben.”

Iliff sprak verder over de noodzaak om opzettelijk en constructief te handelen in het veranderen van vogelnamen, en voegde een scala aan stemmen toe: “Het is echt heel belangrijk dat veranderingen worden aangebracht langs een brede coalitie en consensus binnen Amerika en daarbuiten. … Uiteindelijk hopen we echt wereldwijde overeenstemming te zien over de namen en taxonomie voor alle vogelsoorten, zodat veldgidsen, nationale en internationale databases en namen die worden gebruikt door wetenschappers en recreatieve vogelaars over de hele wereld consistent zijn. “

David Sibley sloot zich aan bij Kaufman in het panel als een andere auteur van een populaire serie veldgidsen. En volgens Sibley – die de Bird Names for Birds-beweging noemde als het openen van zijn ogen voor de kwestie – zijn gelijknamige namen niet alleen een belemmering om vogels meer inclusief te maken. Ze vormen een belemmering voor de vrije informatiestroom.

“Omdat ik het afgelopen jaar meer heb geleerd over gelijknamige vogelnamen, is het duidelijk geworden dat deze namen veel bagage met zich meebrengen”, zei Sibley. “Als we een beetje ineenkrimpen als we de naam van een vogel zeggen of horen, is dat een belemmering voor de communicatie. … Het is anders dan de vrije en ongecompliceerde informatiestroom die we kunnen hebben als we het hebben over de Surf Scoter, of Warbling Vireo of Yellow Warbler. “

Sibley zei dat het implementeren van een hele reeks naamsveranderingen in veldgidsen en andere vogelreferenties veel tijd en aanpassingen zal vergen, maar het is uitstekend te doen: “Het moeilijkste zal waarschijnlijk zijn om de vogelgemeenschap ervan te overtuigen dat dit de moeite waard is. Onderwijs zal daarbij de sleutel zijn. Het is een kleine stap in het grote landschap van raciaal en sociaal onrecht, maar ik denk dat het belangrijk en zeker de moeite waard is om te doen. “

Yousif Attia, een burgerwetenschapscoördinator bij Bird Studies Canada, riep op tot een proces van heroverweging van gelijknamige vogelnamen, waaronder “diverse belanghebbenden die geïnformeerd zijn over inclusie en gelijkheid, naast taxonomie en vogels uit de levensgeschiedenis”. Veel van de panelleden spraken over een gouden kans om de basis van populaire steun voor vogels te verbreden, waarvan uiteindelijk de vogels zelf zouden kunnen profiteren.

“Vogelen en ornithologie … moet verder gaan dan ons huidige publiek”, zegt Geoff LeBaron, die de Christmas Bird Count-database voor Audubon beheert. “De toekomst van natuurbehoud hangt echt af van het betrekken van andere doelgroepen.”

Met 3 miljard verloren vogels en meer voorvechters van vogels die nodig zijn, zou een breed initiatief om honderden vogels te hernoemen “een enorme en diverse gemeenschap van enthousiastelingen kunnen betrekken”, aldus Iliff van eBird. Hij sprak over de kans om “in de essentie van elke soort te graven, deze nog dieper te waarderen en geïnspireerde en toepasselijke namen te definiëren”.

Om terug te knikken naar Kaufman’s opmerkingen over het ongemak met de naam Bachman’s Sparrow, en Rutter’s opmerkingen over het hernoemen als een kans om vogelaars te verzamelen, vroeg Iliff mensen zich voor te stellen ‘het idee van een campagne voor Pine-woods Sparrow en iedereen enthousiast te maken over die vogel. “

Mensen enthousiast maken voor vogels zou de belangrijkste prioriteit moeten zijn voor natuurbehoud, zei Jeff Gordon, president van de American Birding Association.

“De grootste bedreiging waarmee vogels worden geconfronteerd, zijn niet glasbotsingen of buitenkatten of zelfs de opwarming van de aarde, hoe ernstig die bedreigingen ook zijn,” zei Gordon. ‘Het wordt tot de dood genegeerd. Niet genoeg mensen weten het, en niet genoeg mensen geven erom. “

CreditSource link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Bournefield
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare