Red Heeler – Dogster

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Hoi Brian,

Ik ben geen expert en deel mijn ervaring en advies alleen vanuit mijn eigen perspectief, dus wat ik doe kan wel of niet werken met uw hond … maar ik hoop dat het zal helpen. Ik heb 3 honden gehad vóór degene die we net hebben, en ik ben in mijn halve eeuw in de buurt geweest van veel andere honden, katten en dieren.

Op 14 april 2020 ontvingen we een 1-jarige Red Heeler, genaamd Copper. Hij houdt ervan om op onze hielen te knijpen als we lopen of rennen, en lijkt opzettelijk pogingen te doen om ons te laten struikelen. Hij houdt er ook van om constant in onze handen te happen. Hij bijt niet om pijn te doen, maar heel speels bijt en knabbelt hij. Over het algemeen begrijp ik dat dit speels en leuk is. Ik heb gelezen dat het in het ras zit.

Een ding dat ik heb gelezen om te helpen het bijten in handen te stoppen, en iets waar ik met Copper aan heb gewerkt, is wanneer hij in die handknipende speelsheid komt, voorzichtig het juiste kauwspeelgoed in zijn mond steken, ongelooide huid, of wat je maar wilt dat hij kauwt, elke keer dat hij in mijn handen begint te happen. Op deze manier leert hij waar hij wel / niet op kan kauwen. Geef ze dan veel positieve lof en beloning als ze op het juiste ding kauwen.

Ik houd hem wel aan de lijn, zodat hij mijn kleinkinderen niet bespringt of bijt als ze voor hem wegrennen. Ik zal hem genoeg vertragen zodat hij gewoon achter hen aan rent, of naast hen, zodat hij gelijke tred met hen houdt. Hij is erg speels en opgewonden, dus ik geef hem veel positieve complimenten en reacties als hij zich gedraagt ​​zoals ik dat wil. En zeg hem resoluut STOP of NEE, als ik hem dingen zie doen die ongewenst zijn.

Een andere vriend van mij had een Border Collie en hij zei dat als hij zijn hond niet dagelijks meenam voor een wandeling, zijn hond op alles zou gaan kauwen. Maar als hij haar meenam op wandelingen, deed ze het geweldig in huis. Dus wat ik met Copper heb gedaan, is hem meenemen op wandelingen en regelmatig lange wandelingen maken, rond verschillende blokken, langs de rivier of de plaatselijke kloofpaden op, zodat hij al die energie kan verbranden voordat deze zich opstapelt. Ik zie dat wanneer hij opgesloten zit en die energie niet verbrandt, hij in dingen terechtkomt, zelfs kleine brokjes uit zijn traagschuimmatras scheurt toen we de hoes eraf namen om te wassen. Zoals Sandy zei in haar commentaar: “Een vermoeide hond is een goede hond.” Daar zit veel waarheid in. Zorg dat je hond opgewonden en uitgeput raakt en verbrand die energie.

De positieve complimenten, die zijn aandacht verleggen naar geschikt kauwspeelgoed, hem krachtig beveelt te stoppen, en vooral die energie te verbranden, lijkt te werken met Copper. Ik praat ook veel met hem alsof hij een mens was en leg uit wat ik met hem doe. Hij leert van de herhaling om woorden en bevelen te herkennen. Hij weet nu ook dat hij van me weg moet rennen als ik hem vertel dat het tijd is voor een bad, haha.

Koper kwam uit een verwaarloosd en mogelijk beledigend huis. Toen we hem kregen, reageerde hij niet eens op een tennisbal of piepend speeltje. Zijn kaken waren zwak en hij kon nauwelijks op de ongelooide huid kauwen. Hij had schurft en rook naar de ongereinigde hondenkennel. Hun andere hond was een Pit Bull die door schurft de helft van zijn haar rond zijn nek / borst en rug miste. Nu de schurft verdwenen is, zijn we bezig de schimmelinfectie onder controle te krijgen die ervoor zorgt dat zijn huid rood wordt en jeukt. Drie weken later speelt Copper apporteren, zindelijk, en het is echt een geweldige hond. Ik schrijf dat toe aan de intelligentie van zijn ras en het onderzoeken van veel online of het bekijken van YouTube-video’s. Ik kan me echter niet herinneren ooit een hond te hebben gezien die dingen zo snel oppikt.

Het allerbeste voor jou en veel geluk voor jou en je heeler.

CreditSource link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Bournefield
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare