Pit Bulls nemen Instagram over om hun imago terug te winnen

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Pit Bulls zijn enkele van de liefste, meest charmante wezens die je ooit zult ontmoeten. Maar helaas ziet niet iedereen ze zo. Al tientallen jaren staan ​​honden van het Pit Bull-type bekend als ‘gemeen’, ‘agressief’ en ‘eng’. Toch weet iedereen die met een Pit Bull heeft geleefd, dat dit niet verder van de waarheid kan zijn.

Dus, Pit Bull-influencers wenden zich tot Instagram om de manier waarop de wereld naar deze honden kijkt te veranderen. Met één schattig bericht per keer maken deze beroemde pups van sociale media een verschil. Het beoordelen van honden op basis van ras moet in het verleden worden geplaatst.

Beeld: @ reythepitbull / Instagram

Een “Pit Bull” is niet één ras

Veel mensen, zelfs sommigen die dol zijn op honden, geloven dat “Pit Bull” verwijst naar één hondenras. Maar in werkelijkheid is het gewoon een overkoepelende term die vaak wordt gebruikt voor honden met een blokkerig hoofd en een gespierde bouw. Deze honden zijn vaak afstammelingen van bulldogs zijn terriers.

De meest voorkomende Pit Bull-rassen zijn de American Pit Bull Terrier, American Staffordshire Terrier, American Bully en Staffordshire Bull Terrier. Maar vaak vallen ook andere honden onder dit label, vooral als ze gemengd zijn met een van die rassen. Dus wanneer mensen Pit Bulls discrimineren, verspreiden ze niet alleen haat naar één ras, maar naar alle gedrongen, gespierde honden die aan de beschrijving voldoen.

Pit Bull poseren met bloemen
Beeld: @ _bronsonthebully / Instagram

“Er is geen andere hond die zo vaak voorkomt in het nationale verhaal – geen andere hond zo belasterd op het avondnieuws, geen andere hond zoals verdedigd in televisieprogramma’s, geen andere hond zoals gemythologiseerd door zowel zijn vijanden als zijn voorstanders, geen andere hond zo gediscrimineerd, geen andere hond zo moedwillig gefokt, geen andere hond zo vaak mishandeld, geen andere hond zo promiscue achtergelaten, geen andere hond die zo waarschijnlijk in een dierenasiel belandt, geen andere hond die waarschijnlijk wordt gered, geen andere hond waarschijnlijk gedood worden ”, schreef de Amerikaanse journalist Tom Junod.

Zeg vaarwel tegen stereotypen van het ras

In het begin van de 20e eeuw werden Pit Bulls gezien als geliefde Amerikaanse huisdieren. Deze trouwe honden hielpen tijdens de oorlog en sommige presidenten hadden ze zelfs als metgezellen. Veel Pit Bulls werden ook wel ‘oppashonden’ genoemd omdat ze zich zo goed gedroegen in de buurt van kinderen. Maar in de jaren tachtig ging het bergafwaarts.

Pit Bull zit mooi
Beeld: @ bully.baloo / Instagram

Criminelen realiseerden zich dat honden gemakkelijker te bezitten waren dan wapens, dus gebruikten ze ze ter verdediging. Al snel werden Pit Bulls ook vaak gebruikt voor hondengevechten. In feite waren bijna alle honden die in 2007 uit de hondengevechtenring van Michael Vick werden gered, Pit Bull-rassen.

Nu lijden Pit Bulls vanwege deze donkere tijden in hun geschiedenis. Ze zijn verbannen uit huisvesting, kinderdagverblijven voor honden, luchtvaartmaatschappijen en zelfs steden. Maar niemand mag alleen op zijn uiterlijk worden beoordeeld. Deze stereotypen zijn dus schadelijk, en daarom vechten veel hondenliefhebbers om een ​​einde te maken aan rassendiscriminatie.

Pit Bull Valentijnsdag
Beeld: @ boris_the_pibble / Instagram

Er zijn duizenden beroemde huisdieren op Instagram, maar nu staan ​​Pit Bulls in de schijnwerpers. Elke keer dat een schattige Pit Bull-post wordt geplaatst, kan dit iemands mening over het ras veranderen. Deze Pit Bull-beroemdheden zijn de sleutel tot het beëindigen van haat tegen bepaalde rassen.

Een nieuwe Pit Bull-afbeelding

Gracie de Pit Bull bleef vastgebonden aan een hek, bedekt met hondenbeetwonden. Ze had toen zoveel pijn, maar nu heeft ze meer dan 105.000 volgers op Instagram. Haar leven is omgedraaid omdat een aardig mens haar wat liefde heeft getoond. Rey, Boris, Bronson en Baloo zijn slechts enkele van de andere honden van het Pit Bull-type die zich tot Instagram hebben gewend om hun verhalen te delen.

Vierde juli Pit Bull
Beeld: @ iheartpgracie / Instagram

Op deze Instagram-pagina’s worden de honden getoond die spelen, knuffelen en gek doen. De meeste mensen associëren ze in eerste instantie niet eens met Pit Bulls omdat ze niet kunnen begrijpen hoe schattig ze zijn. Als ze eenmaal beseffen dat deze lieve hoektanden de ‘grote gemene honden’ zijn waar iedereen het over heeft, verandert dit vaak hun kijk op hondenrassen.

“Zestien jaar geleden, toen sociale media niet meer waren wat het nu is, hadden we alleen sensationele berichten over pitbulls die kinderen verscheurden en hondengevechten”, zei Jaqueline Keidel Martinez, Rey’s mens. “Dit soort geeft ons de macht terug in onze handen om dat verhaal te veranderen.”

Gelukkig Pit Bull
Beeld: @ theladyshortcake / Instagram

Naast het veranderen van het imago van de Pit Bull, hopen deze toegewijde hondenliefhebbers ook dat het meer gezinnen aanmoedigt om te adopteren. Veel honden hebben voor altijd een thuis nodig, maar Pit Bull-mixen lopen meer gevaar dan ooit. Ongeveer 2.000 tot 3.000 Pit Bulls worden dagelijks geëuthanaseerd in de Verenigde Staten. En helaas haalt slechts ongeveer één op de 600 Pit Bulls hun huis voor altijd. Rassendiscriminatie is een belangrijke reden achter die trieste statistiek.

Pit Bulls nemen Instagram post voor post over

Dus om zoveel mogelijk honden te redden, zullen Pit Bull-ouders de foto’s van hun schattige honden blijven delen. We moeten schattige Pit Bull-inhoud delen om de valse informatie die er is, te overschaduwen. Te veel mensen beoordelen deze honden snel zonder ze te ontmoeten, maar zelfs het veranderen van de mening van een persoon kan al een verschil maken.

Pit Bull vlindervleugels
Beeld: @ malibusmama / Instagram

“Het zijn de stilste volgers waarvan je niet beseft dat je ze aanraakt”, zei Tanya Turgeon, Gracie’s moeder. “Het zal iemand zijn van wie ik hun naam niet herken, die een bericht zal sturen en zal zeggen: ‘Ja, we hebben onze hond drie jaar geleden geadopteerd vanwege Gracie.’ … Gewoon omdat iemand het account zag en zei: ‘Oh mijn god, je hebt me verliefd laten worden op dit ga ik adopteren’, en het is een hond die ik niet eens kende. Dus zelfs als dat een keer gebeurt, ben ik dolgelukkig. “

Als je een Pit Bull in je leven hebt, wees dan niet bang om de wereld te laten zien hoe geweldig ze zijn. Er zijn al zoveel positieve Pit Bull-accounts op sociale media, maar er is altijd ruimte voor meer. Een hond is zoveel meer dan zijn ras, dus het is tijd om van alle verouderde stereotypen en aannames af te komen. Laten we in plaats daarvan van honden houden vanwege hun charmante persoonlijkheden, niet vanwege hun DNA.

Gelukkig redden Pit Bull
Beeld: @ calistathepitbull / Instagram

H / T: theringer.com
Uitgelichte afbeelding: @ boris_the_pibble / Instagram en @ malibusmama / Instagram

CreditSource link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Bournefield
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare