Maak kennis met de prijswinnaars van het Conservation Leadership Program 2021

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

We zijn verheugd de winnaars bekend te maken van de 2021 Conservation Leadership Program (CLP) Team Awards! Dit jaar ondersteunt CLP 22 projecten – met een totale waarde van iets minder dan $ 440.000 – die een aanzienlijke bijdrage zullen leveren aan het redden van een breed scala aan bedreigde soorten over de hele wereld. Dit cruciale werk zou niet mogelijk zijn zonder de genereuze steun van Arcadia – een liefdadigheidsfonds van Lisbet Rausing en Peter Baldwin.

Zeven vervolgprijzen (drie meer dan vorig jaar) zullen CLP-alumni ondersteunen bij het opschalen van hun eerdere projecten, waaronder twee Conservation Leadership Awards (ter waarde van $ 50.000) en vijf Conservation Follow-Up Awards (ter waarde van $ 25.000). Nog eens 15 instapniveau Future Conservationist Awards (ter waarde van $ 15.000) zijn dit jaar ook toegekend.

Deze overvloed aan projecten zal worden uitgevoerd in 15 verschillende landen in Afrika, Latijns-Amerika en Azië en de Stille Oceaan, en zal zich richten op het behoud van een verscheidenheid aan bedreigde fauna en flora. Hieronder laten we enkele van de winnende projecten van dit jaar meer in detail zien, inclusief hoe de teams reageerden op het nieuws over hun prijs.

Bescherming van de ernstig bedreigde Togo Slippery Frog

Een leiderschapsprijs is toegekend aan een team dat de verwoestende effecten van snel bosverlies, menselijke consumptie en de handel in huisdieren op de Togo Slippery Frog wil verminderen Conraua derooi (Ernstig bedreigd). Het team bouwt voort op eerdere CLP-projecten in 2005 en 2013 door hun inspanningen voor natuurbehoud uit te breiden van Ghana naar het naburige Togo, waar deze kikker tot dusver onbeschermd was.

Projectleider Caleb Ofori-Boateng beschreef de vreugdevolle reactie van zijn team op het nieuws: “Terwijl het team de e-mail las, stapten we uit onze stoelen met opgeheven handen, vingers tot vuisten gebald, schreeuwend ‘wow’ en ‘geweldig nieuws! ‘. Wat een dag!”

Bevordering van duurzame visserij om de laatste rivierdolfijnen in Nepal te behouden

Het team zal zich inzetten om de dreiging van het vissen op kieuwnetten te verminderen © Gopal Khanal

Een van de vervolgprijzen van dit jaar steunt de inspanningen om de laatste levensvatbare populatie van de rivierdolfijnen in de Ganges te behouden Platanista gangetica (Bedreigd) in de Karnali-rivier, Nepal. Opschalen van een afgelopen CLP-project in 2013wil het team het per ongeluk verstrikt raken in visnetten, wat fataal kan zijn voor de dolfijnen, verminderen. Door samen te werken met de vissersgemeenschap en andere lokale belanghebbenden, zal het team lokaal overeengekomen richtlijnen voor duurzame visserij ontwikkelen om beleidsondersteuning te benutten voor kwesties in verband met het behoud van rivierdolfijnen en deze te integreren in de nationale prioriteitenagenda.

Teamleider Gopal Khanal was aan het koken met Rohit, een van de andere projectteamleden, toen hij de e-mail van CLP las: “Wat een heerlijke maaltijd was het na het horen van het geweldige nieuws! Deze vervolgbeurs zal een enorm verschil maken voor het behoud van de laatst overgebleven rivierdolfijnen en hun leefgebied in Nepal. “

In de gemeenschap gebaseerde instandhouding van rode panda’s in Arunachal, India

Rode Panda (bedreigd) in Arunachal, India © Rimung Tasso

Een van de de Future Conservationist Awards van dit jaar helpt een team in India bij het verkrijgen van enkele van de eerste informatie over rode panda’s Ailurus fulgens (Bedreigd) in het oostelijke deel van de staat Arunachal Pradesh. Hun werk zal zich richten op populaties van rode panda’s die onder twee verschillende beschermingsregimes leven (een nationaal park en een bosgebied dat eigendom is van de gemeenschap) en het betrekken van lokale gemeenschappen en hun leiders bij het behoud van de Rode Panda.

Nadat ze het nieuws met haar team had gedeeld tijdens een telefonische vergadering, hoorde projectleider Rimung Tasso alleen maar vreugdevolle kreten en vragen als “is het een grap ?!” Rimung zei: “Iedereen is erg opgewonden en blij met het nieuws, want het brengt ons een stap dichter bij ons droomproject. Heel erg bedankt voor het selecteren van ons en het geven van deze kans om te leren, te delen en iets te veranderen. “

Bestrijding van de illegale handel in zeeschildpadden in Palawan

Een schildpad die uitkomt op een strand in Palawan, Filippijnen © Georgina Roberts / LAMAVE

Op de eilanden Palawan in de Filippijnen, een van CLP’s 2021 Future Conservationist Awards zal een team ondersteunen dat zich inzet om kritieke neststranden voor zeeschildpadden te beschermen tegen illegale stroperij. Het project heeft tot doel het beheer van deze habitats door lokale kustgemeenschappen te verbeteren en nestelende hotspots en belangrijkste bedreigingen voor de resterende populaties van karetschildpadden te identificeren. Eretmochelys imbricata (Ernstig bedreigd), groene schildpadden Chelonia mydas (Bedreigd) en Olive Ridley Turtles Lepidochelys olivacea (Kwetsbaar) in de regio.

Projectleider Sue Ong en haar team waren “buitengewoon extatisch” om nieuws te ontvangen over hun CLP-onderscheiding. “Hierdoor kunnen we meer natuurbeschermingswerkzaamheden ter plaatse doen met onze lokale partners”, zei Sue. “Het is zo’n speciale eer om deel uit te maken van dit steeds groter wordende netwerk van wereldwijde natuurbeschermers en toegang te krijgen tot geweldige carrièrekansen!”

Om meer te weten te komen over dit project en de jongen van de schildpad in actie te zien, Bekijk deze video.

Het behoud van de inheemse vogels en planten van Rapa

Rapa Shearwater (ernstig bedreigd) © Fred Jacq

Nog een 2021 Future Conservationist Award gaat naar een team dat al enkele jaren samenwerkt met de lokale gemeenschap van Rapa Island, Frans Polynesië, om zijn zeldzame endemische planten en vogels, zoals de Rapa Fruitduif, te beschermen Ptilinopus huttoni en Rapa Shearwater Puffinus myrtae (beide ernstig bedreigd).

Het was echter niet gemakkelijk omdat het eiland zo geïsoleerd ligt, dat er vier dagen nodig zijn om er met een vrachtboot vanaf Tahiti naartoe te reizen. Projectleider Tehani Withers zegt dat ze met hun CLP Award 2021 veel meer kunnen doen: “Het beschermen van deze vogels en planten zal niet alleen goed zijn voor de biodiversiteit van het eiland, maar het zal ook een deel van de Rapa-cultuur beschermen. omdat de vogels en planten allemaal een lokale betekenis hebben die verloren zou kunnen gaan als ze zouden uitsterven. “

Bekijk deze video om meer van het team te horen en meer te weten te komen over wat ze doen om Rapa’s unieke fauna en flora te redden.

Behoud van de bedreigde fruitvleermuis van Salim Ali in West-Ghats, India

Het team zal werken om het negatieve publieke imago van de vleermuizen omver te werpen © Rajesh Puttaswamaiah

Salim Ali’s fruitknuppel Latidens salimalii is een van de drie zeldzaamste vleermuizen ter wereld. De soort wordt bedreigd door verlies van leefgebied, jacht op vlees en gebruik in de traditionele geneeskunde, evenals een wijdverspreide negatieve houding ten opzichte van vleermuizen vanwege hun vermeende verband met overloop van zoönotische ziekten. Een team in de West-Ghats, India, is toegekend een 2021 Future Conservationist Award om de soort in zijn huidige verspreidingsgebied te lokaliseren en te beschermen.

Sinds begin april was het de dagelijkse routine van projectleider Nithin Divakar om wakker te worden en meteen zijn e-mails te checken voor het CLP-resultaat. “Toen ik het eindelijk ontving en zag dat ons team een ​​onderscheiding had gekregen, was ik de gelukkigste man ter wereld! Alle leden van ons team zijn zo enthousiast over dit nieuws. Bedankt CLP voor het realiseren van onze dromen. “

Bekijk deze video om te horen hoe de het hele team reageerde op het nieuws.

Hoewel we hier geen ruimte hebben om al onze bekroonde projecten voor 2021 onder de aandacht te brengen, feliciteren we al onze 92 winnaars met hun succes! Meer details van alle 22 projecten zijn te vinden op de laatste projecten pagina van de CLP-website.


CreditSource link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Bournefield
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare