De 5 maanden oude puppy van koningin Elizabeth sterft onverwachts

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Koningin Elizabeth II heeft haar hele leven Corgi’s en Dorgi’s (Dachshund / Corgi-mixen) gehad. Haar laatste aanwinsten waren twee Dorgi-puppy’s: Fergus en Muick. Ze waren een geschenk om haar te troosten tijdens de medische zorgen van prins Philip.

Maar temidden van de tragische dood van haar man verloor de koningin onverwacht een ander familielid. De 5 maanden oude Fergus stierf zonder waarschuwing, wat bijdroeg aan de verwoesting van koningin Elizabeth. Ze heeft nog steeds Muick en haar oudere Dorgi genaamd Candy, maar helaas heeft dat de pijn er niet gemakkelijker op gemaakt.

Beeld: @ thequeenscorgis / Instagram

Een leven dat kort is

De zoon van koningin Elizabeth, prins Andrew, schonk haar Fergus en Muick toen prins Philip in het ziekenhuis werd opgenomen. De pups gaven haar in die tijd extra gezelschap. Ze noemde Fergus naar haar overleden oom Fergus Bowes-Lyon, die stierf in de Eerste Wereldoorlog. Muick is vernoemd naar Lock Muick in Balmoral Castle, een van haar favoriete plekken.

De koningin werd vaak gezien terwijl ze Candy en de twee puppy’s uitliet nadat ze ze naar huis had gebracht. Ze oefende ze regelmatig op het terrein van Windsor Castle. Ze werd ook gezien terwijl ze hen in de buurt van het Frogmore House in Windsor liep, niet lang na de dood van haar man.

Koningin Elizabeth poseert met Corgis
Beeld: @ thequeenscorgis / Instagram

Maar toen deed zich een tragisch incident voor. Fergus is overleden als gevolg van een vermoedelijke aangeboren hartafwijking. Zijn leven eindigde voordat het zelfs maar was begonnen. De koningin was er kapot van sinds de pup tot dat moment zo gelukkig en gezond had geleken. Dit verlies heeft het liefdesverdriet van de dood van prins Philip waarschijnlijk alleen maar erger gemaakt.

Eindeloze liefde voor Corgi’s

De koningin heeft haar hele leven Corgi’s gehad. Ze heeft meer dan 30 corgi’s gehad in haar volwassen leven, en ze wil nooit ‘hondloos’ zijn. Haar laatste raszuivere Corgi stierf echter in 2018 en sindsdien heeft ze alleen Dorgi’s gehouden.

Koningin met Corgis en Dorgis
Beeld: @ thequeenscorgis / Instagram

Toch was koningin Elizabeth niet van plan om nog een hond te krijgen nadat haar Dorgi Vulcan stierf. Ze wilde niet dat haar honden haar zouden overleven, en haar familieleden waren bang dat ze zou struikelen over een van de kleine pups. Maar toen haar zoon haar Fergus en Muick voorstelde, kon ze het natuurlijk niet laten.

De 95-jarige monarch heeft een paar moeilijke maanden achter de rug, maar Candy en Muick zullen haar zoveel mogelijk blijven troosten. Honden zijn er altijd voor ons tijdens elk leven op en neer. Ondanks dat ze in de loop der jaren zoveel honden had, was ze allemaal speciaal voor haar, en ze zullen zeker nooit worden vergeten.

Rust zacht, Fergus. Je was te vroeg weg.

Koningin en prins Phillip lopen
Beeld: @ thequeenscorgis / Instagram

H / T: mercurynews.com
Uitgelichte afbeelding: @ thequeenscorgis / Instagram

CreditSource link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Bournefield
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare