Dag van bedreigde diersoorten | BirdNote

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Deze Goudkangrietzanger nestelt alleen in een bos in Centraal Texas. Het kleine broedgebied wordt steeds meer gefragmenteerd door residentiële ontwikkeling, en het aantal neemt ernstig af. Endangered Species Day is ingesteld door het Congres om de benarde situatie van deze grasmus en vele andere wezens te erkennen en om ons allemaal aan te moedigen om te doen wat we kunnen om ze te redden.

BirdNote viert de dagelijkse acties van onze luisteraars en het werk van onze natuurbeschermingspartners om de alarmerende achteruitgang van Noord-Amerikaanse vogels te keren. Samen kunnen we #BringBirdsBack.

BirdNote®

Dag van bedreigde diersoorten

Geschreven door Bob Sundstrom

Dit is BirdNote en vandaag is het Endangered Species Day.

[Whistled notes of Piping Plovers]

Luister naar de zachte stemmen van Piping Plovers. Deze lichtgrijze kustvogels overwinteren langs onze zuidoostkust. [Whistled notes of Piping Plovers] Door te proberen samen te leven met mensen langs onze stranden, is het leven voor de kleine plevieren onzeker. Hun totale bevolking bedraagt ​​nu minder dan 6500.

Deze stijgende reeks bruisende tonen is het lied van een Goudwangige Grasmus. [Golden-cheeked Warbler song] Het enige gebied ter wereld waar het nestelt, is in een bos in Centraal Texas. Dit kleine broedgebied wordt steeds meer gefragmenteerd door residentiële ontwikkeling en het aantal neemt ernstig af.

[Loud calls of Whooping Cranes – adult pair calling in unison] Wat een geluk zou je zijn om de klinkende kreten van Gierende Kraanvogels te horen! [Loud calls of Whooping Cranes] Hoewel hun aantal langzaam toeneemt, blijven Kinkraanvogels een van onze zeldzaamste vogels. Er bestaan ​​momenteel slechts 600 van deze statige witte kraanvogels in de wereld, en dat omvat zowel wilde als in gevangenschap levende vogels. (Noot van de redactie: vanaf januari 2020 wordt het aantal kinkhoestkranen geschat op iets meer dan 800.)

BirdNote viert de dagelijkse acties van onze luisteraars en het werk van onze natuurbeschermingspartners om de alarmerende achteruitgang van Noord-Amerikaanse vogels te keren. Samen kunnen we #BringBirdsBack.

Voor BirdNote ben ik Mary McCann. [Whistled notes of Piping Plovers; Golden-cheeked Warbler song; loud calls of Whooping Cranes]

###

Oproep van de vogels verzorgd door The Macaulay Library in het Cornell Lab of Ornithology, Ithaca, New York. Fluittonen van Piping Plovers opgenomen door Dolly Minis; Golden-cheeked Warbler-nummer opgenomen door Jeffrey Bolsinger; oproepen van gierende kraanvogels opgenomen door G. Archibald.
De themamuziek van BirdNote werd gecomponeerd en gespeeld door Nancy Rumbel en geproduceerd door John Kessler.
Producent: John Kessler
Uitvoerend producent: Chris Peterson
© 2015 Stem af op Nature.org Mei 2015/2019/2021 Verteller: Mary McCann

ID # endangeredspeciesday-01-2010-05-21SotB-bedreigde diersoortdag-01b

CreditSource link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Bournefield
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare