Chip Your Pet-maand | Gids voor het chippen van huisdieren

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Mei is de maand van uw huisdier en het is de maand van het jaar dat alle eigenaren van gezelschapsdieren opzij kunnen zetten om hun huisdieren te laten chippen. stijgende lijn

De American Humane Association AAH schat dat 1 op de 3 huisdieren minstens één keer in hun leven gestolen of verloren kan gaan.

Dit kan voor elke eigenaar van een huisdier buitengewoon verontrustend zijn, omdat het moeilijk is om een ​​verloren huisdier te vinden of zelfs maar een gestolen huisdier terug te halen. Uw huisdier laten chippen is een geweldige manier om de kans te vergroten dat u een zoekgeraakt huisdier vindt en het zal de kans vergroten dat u zo snel mogelijk wordt herenigd met uw harige vriend.

Het is nooit gemakkelijk om een ​​verloren huisdier te vinden en veel eigenaren van gezelschapsdieren begrijpen de risico’s van het verliezen en succesvol terughalen van een verloren huisdier niet. Dit is de reden waarom het chippen van uw huisdier altijd moet worden beschouwd als een kosteneffectieve manier om uw huisdier veilig te houden.

Zorg voor huisdieren is belangrijk en zoals het vermeldt UltimatePetHub.com. Veel huisdieren kunnen per ongeluk verdwalen, dus uw huisdier laten chippen is een zeer veilige en humane manier om ze bij te houden en als het ergste gebeurt, heeft u een haalbare manier om uw huisdier te volgen, wat altijd wordt aanbevolen voor gemoedsrust.

Wat is het chippen van uw huisdier?

Een microchip is een zeer kleine computerchip die uw dierenarts chirurgisch in uw huisdier zal implanteren. Dit gaat meestal onder de huid en uw dierenarts zal over het algemeen kiezen tussen de schouderbladen als het veiligste en best ontvankelijke deel van het lichaam van uw huisdier.

Deze microchip is erg klein, meestal ongeveer zo groot als een rijstkorrel, en uw huisdier zal het helemaal niet voelen. Elke microchip heeft een uniek nummer dat deze naar uw huisdier traceert. Als ze zoekraken of worden gestolen, kan elk veterinair ziekenhuis of dierenasiel, zodra ze zijn gevonden, de microchip gemakkelijk lezen en het huisdier naar u opsporen.

Het beste is dat er geen operatie betrokken is bij het hele microchipproces. Omdat de microchip van onder de huid kan worden gedetecteerd met een speciale machine, hoeft uw huisdier niet onder het mes te gaan. Dit betekent dat u alleen een snelle scan hoeft te maken van boven de schouders van uw hond of kat en dat de microchip gegevens over uw huisdier zal terugkoppelen en vooral de details over u.

Dit is een slimme en veilige manier om uzelf te beschermen en zorgt ervoor dat degene die uw huisdier vindt, het naar de dichtstbijzijnde dierenarts of dierenasiel kan brengen en dat de tag de rest doet.

Is microchippen permanent?

Gewoonlijk gaat 1 microchip de hele levensduur van uw huisdier mee. Dit betekent dat het een permanente manier is om uw huisdier te volgen, waar u ook naartoe gaat of wat er ook met hen gebeurt. Dit maakt het een kosteneffectieve manier om ze veilig te houden en u gerust te stellen.

Het is belangrijk om uw informatie altijd up-to-date te houden in het dierenregister om een ​​soepel proces te garanderen. Als u dat niet doet, kunt u in de situatie van het dierenasiel of de dierenarts terechtkomen met de verkeerde contactgegevens. Dit vertraagt ​​het proces van opnieuw verbinden.

Het is raadzaam om uw dierenarts minimaal één keer per jaar de positie en functionaliteit van de microchip te laten controleren. Een chip kan niet verloren gaan, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze nog steeds signalen verzendt en ontvangt en nergens is verplaatst of vast komt te zitten. Uw dierenarts kan dit eenvoudig doen door het te controleren met een apparaat boven de huid van uw huisdier. Het is een pijnloos en zeer snel proces.

Vergeet niet om ernaar te vragen tijdens uw jaarlijkse routine-inspectie van uw huisdier.

Hoe nieuw is microchippen van huisdieren?

Het chippen van uw huisdier is geen nieuwe veiligheidsvoorziening en is in de meeste staten van de VS al jaren heel gebruikelijk.

Het werd over het algemeen gezien als een laatste redmiddel voor zeer actieve huisdieren die de neiging hadden om de hele tijd rond te dwalen, maar de kosten waren beter beheersbaar en eigenaren van gezelschapsdieren die meer gemoedsrust willen, is meer routine geworden.

Het beste deel is het microchip-proces zelf, is dat het erg klein is, zodat het de dagelijkse routine van uw huisdier niet beïnvloedt en het een enorme hoeveelheid informatie kan bevatten, waaronder allergieën, de geschiedenis van de dierenarts en andere essentiële huisdierinformatie. Omdat elke microchip uniek is en de database onbeperkt is, zal uw huisdier altijd hetzelfde identiteitsnummer behouden, wat betekent dat ze maar één keer voor hun leven gechipt hoeven te worden.

Belangrijk is dat de procedure pijnloos is en dat er geen enorme chirurgische instrumenten nodig zijn. Dit betekent dat het veel betaalbaarder en beheersbaarder is voor u als eigenaar van een huisdier. Met stijgende kosten van voedsel en accessoires voor huisdieren, is dit een eenmalige kost die de bank niet kapot maakt.

Het proces lijkt veel op het krijgen van een vaccinatie en katten en honden (of andere huisdieren) zullen niet eens beseffen dat het er is.

Hoeveel kost het chippen?

Een normale chipprocedure kost tussen de $ 20 – $ 50 en kan worden gedaan als uw hond / kat nog jong is of als ze ouder zijn. Belangrijk is dat veel opvanghuizen en schuilplaatsen voor dieren de kosten van microchippen in rekening brengen bij adoptie- of huisdierkosten, dus als u besluit uw perfecte huisdier bij hen te vinden, is deze al gechipt.

Evenzo kunnen andere dierenartsen verlaagde tarieven voor microchippen hebben als onderdeel van een bulkkorting voor het tegelijkertijd laten uitvoeren van andere procedures.

Deze kunnen zijn:

  • Uw huisdier wordt gecastreerd
  • Uw huisdier wordt gesteriliseerd
  • Andere procedures waarvoor anesthesie nodig is (bijvoorbeeld Mondhygiëne)

Dit maakt het zeer betaalbaar en geeft u de mogelijkheid om het aan uw budget toe te voegen met andere belangrijke gezondheidscontroles en taken.

Let op, er is een kleine vergoeding die u moet betalen om uw informatie in de huisdierendatabase te registreren. Dit is erg klein en is elke cent waard, omdat het de enige manier is waarop uw huisdier naar u kan worden herleid. Het is ook de plaats waar u uw contactgegevens bijwerkt, dus het zijn over het algemeen slechts administratiekosten.

Wat zijn de risico’s van microchippen?

Over het algemeen zijn er niet veel risico’s om uw huisdier te laten chippen. Het enige kleine nadeel voor elke eigenaar van een huisdier die besluit zijn huisdier te chippen, is de microchiplezer zelf.

Om uw huisdier te kunnen identificeren, moet de microchip worden gelezen met een specifiek type lezer. Deze reader is niet voor elke dierenorganisatie voorhanden. Dit betekent dat sommige reddingswerkers geen toegang hebben tot de lezer, wat betekent dat ze het huisdier niet naar jou kunnen herleiden.

Aan de positieve kant krijgen alle dierenasielen en dierenartsen de microchiplezer, hetzij gratis, hetzij voor een aantal lagere kosten, dus de meeste zullen deze al hebben.

Het is alleen belangrijk op te merken dat het niet universeel aan iedereen wordt geleverd, dus het kan voorkomen dat uw huisdier vermist raakt en wordt gevonden door een organisatie of centrum dat geen lezer heeft. Wanneer dit meestal gebeurt, zullen de meeste organisaties uw huisdier gewoon doorgeven aan een meer gekwalificeerd dierenopvangcentrum, dat uw huisdier kan lezen en met u kan herenigen.

We raden u aan om, naast het chippen, halsbanden voor honden of katten (halsbanden voor huisdieren) te bewaren met hun eigen ID-tags. Dit zal helpen om uw huisdier te identificeren zonder dat er een microchip nodig is of een persoon die niet bekend is met het microchipproces.

Onthoud dat uw microchip wordt geleverd met een halsband met een nummer voor iedereen die hem vindt. Dit zal het reddingsproces helpen en is inbegrepen in de microchipvergoeding.

Neem altijd eerst contact op met uw lokale VET.

Het is ook belangrijk dat u contact opneemt met uw plaatselijke dierenarts of dierenasiel zodra u zich realiseert dat uw huisdier is zoekgeraakt (of is gestolen).

Hoe sneller u dit doet, hoe beter, aangezien zij waarschuwingen sturen naar andere dierenasielen, klinieken en andere leden van de dierenorganisatie die u zullen helpen uw huisdier sneller te lokaliseren.

Deze waarschuwing zal eenvoudig het type, de locatie en andere belangrijke ontbrekende informatie noteren en alle noodzakelijke organisaties waarschuwen dat ze in de gaten moeten houden. Sommige lokale organisaties zullen namens u ook posters rond uw lokale omgeving uitbrengen, wat het reddingsproces verder vergemakkelijkt en u met een gerust hart helpt. Als er een huisdier binnenkomt dat aan die beschrijving voldoet, kunnen ze onmiddellijk de waarschuwingen bekijken en rechtstreeks contact met u opnemen.

Over het algemeen is het hebben van een kleine microchip in uw huisdier een fantastische manier om uw huisdier in de gaten te houden en biedt het, tegen een kleine vergoeding, gemoedsrust voor het geval er iets misgaat.

Voor meer informatie over het chippen van uw huisdier kunt u contact opnemen met uw plaatselijke dierenarts of dierenopvangcentrum.


Geschreven door Amy Davis, UltimatePetHub.com

CreditSource link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Bournefield
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare