Alle kleuren zijn verbluffend en uniek schitterend: de les van de natuur over het vieren van diversiteit

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Vogels zijn een goed voorbeeld waarvan we moeten leren: als Dit artikel hoogtepunten, vogels (en dieren) oordelen niet: het kan ze niet schelen tot wie je je aangetrokken voelt, noch zullen ze je geslacht in twijfel trekken. Dat komt vooral omdat dieren niet zijn grootgebracht in dezelfde sociale structuren die wij als mensen hebben. Tegenwoordig is er ook enige vooruitgang geboekt door ons, mensen (hoewel er nog een lange weg te gaan is om op veel aspecten verder te verbeteren). Sinds 2004 vieren sommigen van ons de Internationale Dag tegen Homofobie, Transfobie en Bifobie, die in het leven is geroepen om de aandacht te vestigen op het geweld en de discriminatie van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders, interseksuelen en alle andere mensen met verschillende seksuele geaardheden. , geslachtsidentiteiten of -uitingen, en geslachtskenmerken. Dit is niet één gecentraliseerde campagne. Deze dag is eerder een moment waarvan iedereen kan profiteren om actie te ondernemen rond welk probleem dan ook en in welk formaat dan ook. Het is een gelegenheid om na te denken en, nogmaals, om ons te zien als een complementair onderdeel van een kwetsbare maar unieke diversiteit aan levensvormen.

Gedrag van hetzelfde geslacht komt voor bij meer dan 130 soorten vogels, en ook bij andere soorten. In de Laysan-albatros (Phoebastria immutabilis) bijvoorbeeld, is in sommige populaties tot 31% van de paren vrouw-vrouw, en tot 20% van de paren bij grauwe ganzen (Anser anser) zijn man-man. Een enkele verklaring van homoseksueel gedrag bij dieren is misschien niet mogelijk, omdat denken in dergelijke termen in de dierenwereld misschien niet zo logisch is. Vogels kunnen homoseksueel gedrag vertonen om verkering te oefenen, sociale spanningen te verminderen of dominantie te versterken. Of het gedrag kan hen helpen allianties te vormen, zorgverantwoordelijkheden te delen of toegang te krijgen tot middelen.

Kijken naar de natuur zou het accepteren en omarmen van diversiteit een eenvoudige zaak moeten maken. De volgende stap (zeker geavanceerder) is om biologie en sociologie te combineren. Als het ons lukt, zouden we daadwerkelijk samenlevingen kunnen creëren die diversiteit waarderen en respecteren. Op deze dag, die onze kleuren en onze verschillen viert, willen we het werk ondersteunen en erkennen van enkele geweldige mensen die veel moeite doen om ervoor te zorgen dat de wereld van vogels kijken (en uiteindelijk van natuurbehoud) LGBTQI + vriendelijker is, en over het algemeen vriendelijker voor elke minderheid: Gay Birders Club (VK), Gay Birders of North America, The Queer Nature en andere, waarvan ik er veel zeker niet weet. Een van onze Amerikaanse partners Audubon organiseert vogelwandelingen en andere LGBTQ-inclusieve activiteiten om ervoor te zorgen dat minderheden, zoals de LGBTQI + -gemeenschap, kunnen genieten van veilige en inclusieve ruimtes terwijl ze buiten in de natuur zijn. Bij Birdlife zijn we toegewijd om ervoor te zorgen dat iedereen straalt, ongeacht welke kleuren hij / zij / zij dragen: we nodigen je uit om met ons mee te doen door de grote natuurlijke en menselijke diversiteit die ons omringt te observeren en te koesteren.

CreditSource link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Bournefield
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare